Wordpad verdwijnt uit Windows

Begin september aangekondigd door Microsoft: WordPad verdwijnt uit Windows. Voor velen van ons was WordPad die handige tool voor snelle notities en eenvoudige tekstbewerking. Less was wel mooi more, vond ik.

Het programma heeft zo’n 25 jaar bestaan en mag hoogbejaard genoemd worden. Bij de volgende grote Windows Update (jaarlijks) vliegt het eraf. Meer info van Microsoft vind je op hun Deprecated Features-pagina.

Hoewel het verdwijnt, betekent dit gewoon dat Windows evolueert. De cynicus zegt: Microsoft jaagt ons op kosten, ze willen dat we (betaald) Word gebruiken. Prima punt. Maar. Er zijn nog steeds tal van alternatieven voor een simpele tekstverwerker, zonder teveel afleidingen erin gebouwd. FocusWriter, Ghostwriter, WriteRoom, en iA Writer bijvoorbeeld. LibreOffice is een alternatief voor de toch iets ‘rijkere’ ervaring.

Gebruik je nu (al) een alternatief voor Wordpad? Welke is dat?

Image by Freepik

author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *