Werkvermogen-inspiratie: leesvoer voor het weekend

Working with Your Inner Resistance

Leo Babauta, bekend van ‘Zen to Done’, betoogt hier dat je een mentaliteit moet ontwikkelen die weerstand niet ziet als iets wat je moet overwinnen, maar moet zien als een partner – leren samenwerken dus! Zijn uiteenzetting is simpel, al verwacht ik dat de praktijk weerbarstig zal zijn.

Conflict in the Workplace: How to Get People to Stop Stewing and Start Talking

Dit artikel voert verder op de ‘weerstand’-mentaliteit van Babouta, maar dan op de werkvloer. Het legt uit dat er een paar soorten mensen zijn, waaronder Thinkers en Feelers; die reageren totaal anders op een conflictsituatie. Aan jou de taak dat te herkennen.

When It Comes to Good Habits, There Is No Finish Line. Here’s How to Keep Going.

Gretchen Rubin vertelt dat je eigenlijk niet aan uitdagingen (‘hou dit 30 dagen vol’ enz.) moet beginnen als het op het aanleren van nieuwe of goede gewoontes aankomt. Er is geen finishlijn. Mijlpalen moet je hebben, zegt ze. En ze vieren! Ze geeft een paar voorbeelden ter inspiratie.

Time management – as easy as organizing your closet

Julia Morgenstern heeft een paar boeken over organiseren op haar naam en blogt na ruim twee jaar afwezigheid weer regelmatig. Ze betoogt hier dat we zoals we een kast indelen, ook onze tijd in moeten delen. Sokken liggen per slot van rekening allemaal bij elkaar, dus waarom gelijksoortige taken niet in je agenda?

Veel leesplezier!

author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *