Wat ik las – Oktober 2021

In het kader van de leesbevordering pas ik succesfactor nummer 7 toe: ‘Praten over boeken’! Ik plaats hier maandelijks wat ik die maand las, zo tegen het einde van die maand (of het begin van de volgende).

De vorige editie kun je hier teruglezen.

Dan nu, over naar Oktober! Deze boeken koop ik overigens niet, ik leen ze van de bieb. 🙂

Eindspel (Frank Brady)

Een biografie over het wonderlijke leven van schaakgigant Bobby Fisher. Begonnen te lezen doordat die naam nogal vaak viel in verband met de iconische Netflix-miniserie The Queen’s Gambit. Dit boek bewijst maar weer dat gekte en genialiteit vrij dicht bij elkaar kunnen liggen. De man leefde voor het schaken, maar had ook paranoïde trekken. Ik legde het desondanks niet zomaar weg, het is vlot leesvoer!

Nederlandse vertaling uit 2011, Uitgeverij Rap

Oorsprong (Dan Brown)

Een keer moest ik het toch doen, de laatste Dan Brown lezen. Deze maand was het zover. De man stelt niet teleur. Als je standaard voor proza niet zo hoog is, dan beleef je net zoals ik veel plezier aan dit boek. Ik heb zelden een tijdsbestek van amper drie dagen in een 500+-pagina’s tellend boek

Nederlandse vertaling van juni 2019, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

The Happy Financial (Marjan Heemskerk)

Ik vind het heel leuk tips te lezen over hoe je je financiën kunt doen. Ik volg met veel plezier de blogs PorteRenee, Lekker Leven met Minder, Financieel Onafhankelijk Blog en sinds kort ook The Happy Financial van Marjan Heemskerk. In dit boek staat een stappenplan dat iedereen kan snappen. Goed leesbaar! Weinig nieuws voor mij, maar toch vond ik het leuk om te lezen. Je hebt het in een middag uit.

2019, Uitgeverij Business Contact

Het regende vogels (Jocelyne Saucier)

Gewoon een boek uit de kast gepakt en toen er Canada stond nam ik hem mee. Mooi verhaal. Alsof ze het je vertelt, zo is het geschreven. Een prachtig, kort verhaal over liefde dat geen leeftijd kent. Opgehangen aan een fotografe die langskwam om overlevenden van een grote regiobrand te portretteren, maar dat was slechts de introductie.

Nederlandse vertaling van april 2015, Meridiaan Uitgevers

Wederom ben ik benieuwd, wat las jij deze maand?

“Ze hadden levens achtergelaten waar ze de deur voor hadden dichtgeslagen. Geen verlangen om er naar terug te keren, geen ander verlangen dan ’s morgens op te staan met het gevoel een dag helemaal voor zichzelf te hebben en niemand die daar iets op aan te merken heeft.”

Jocelyne Saucier
author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *