Wat ik las – December 2021

In het kader van de leesbevordering pas ik succesfactor nummer 7 toe: ‘Praten over boeken’! Ik plaats hier maandelijks wat ik die maand las, zo tegen het einde van die maand (of het begin van de volgende). Deze maand wat later dan gebruikelijk.

De vorige editie kun je hier teruglezen.

Linkedin Power (Bongers, Marjolein)

Linkedin Power gaat enerzijds over hoe je je profiel kunt verbeteren en anderszijds over hoe je je profiel in kunt zetten als verkoopmiddel. Ik leerde wel een paar dingen van Bongers die ik niet wist. Zeer praktisch, vlot geschreven boek en mooi startpunt als je erover nadenkt je profiel beter uit te nutten.

Nubiz, new business publishing, [2020], 256 pagina’s met illustraties en screenshots

Het Koningsbedrog (Berry, Steve)

Steve Berry-boeken met Cotton Malone in de hoofdrol lees ik graag. Boordevol actie, geheime operaties en historische feiten. Berry wordt geprezen om zijn historische accuraatheid. Moet zeggen dat dit boek me iets teleurstelde, ik vond zijn andere boeken die ik tot dusver las, beter. Er kleeft een geheim rond het Britse koningshuis wat de Britten koste wat kost verborgen willen houden, maar de Amerikanen zijn er naar op zoek.

De Fontein, mei 2015, 429 pagina’s met illustraties

De dag dat mijn grootvader een held was (Hochgatterer, Paulus)

Alleraardigste novelle waar ik vrees ik de clou toch iets van miste. Dat lag ongetwijfeld aan mij. Korte verhalen blijken heel goed in dingen weglaten, zo ook deze (misschien iets te veel voor mij :-). Een 13-jarig meisje komt tijdens WOII op een boerderij terecht, waar Duitse soldaten hun intrek nemen. Heel subtiel bouwt Hochgatterer de spanning op en die voel je als lezer, je weet niet zo goed wat er gebeurt. Knap wel!

Wereldbibliotheek, [2018], 111 pagina’s

Cari Mora (Harris, Thomas)

Bekende naam, deze auteur? Misschien ken je The Silence of the Lambs wel. Hello Clarice. In dit boek is het Hello Cari. Mooi dat Harris de lijn van ‘sterke vrouw’ doortrekt. Cari is dat in dit boek, terwijl ze niet de hoofdrol speelt. Ik merkte tijdens het lezen dat – hoewel er een rode draad zat: een kluis met onder een oud pand van een voormalig drugsbaron – ik dat een hoofdrolspeler miste. Vermakelijk boek, maar lang niet zo bijzonder als zijn hitboek.

Volt, [2019], 311 pagina’s

Everything is f*cked (Manson, Mark)

Dit boek is de opvolger van zijn De Edele Kunst van not giving a f*ck. Ik las de Engelse versie, die prettig leesbaar was. ik stel me voor dat hij schrijft zoals hij praat. In dit boek gaat het over hoop. Wat dat is, waarom het er is en waarom dat niet het goede is om je door te laten leiden. Hij haalt er van alles bij, van filosofen tot religies en legt haarfijn uit dat hoop een verdienmodel is. Hij pleit dan ook voor een wereld waarin mensen niet als middelen worden gezien, maar als doelen. Deze man heeft een interessante kijk op de wereld van nu.

Harper Collins, [2019], 273 pagina’s

author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *