Wat ik las – September 2021

Lezen, het is heerlijk! In het kader van de leesbevordering pas ik succesfactor nummer 7 toe: ‘Praten over boeken’! Ik plaats hier maandelijks wat ik die maand las, zo tegen het einde van die maand (of het begin van de volgende).

De eerste editie kun je hier teruglezen.

Dan nu, over naar september!

Welkom bij de show! (Pim Kok) – intrigerend boek over hoe gewoon een jongen met het fragiele X-syndroom kan zijn en hoe ongewoon dat voor de wereld is (en soms ook voor vader Pim). Het verbaasde mij te lezen dat er waarschijnlijk zeer veel FX-ers zijn, maar dat we dat in Nederland niet zo goed weten: er is lokaal weinig onderzoek naar gedaan.

Vermist (Rutu Modan) – zo af en toe grijp ik een ballonstrip uit de oneindige boekenkast die de bieb is. In deze prachtig menselijke strip een verhaal van een jonge, bozige taxichauffeur die met een voormalige militair op pad gaat, op zoek naar zijn afwezige vader. Is ie dood? Of toch niet? Als lezer denk je steeds: gaan we de vader ook echt zien in de strip, of niet? Mooi dat je met tekeningen emoties begrijpelijk kunt maken.

Het Malta document (Steve Berry) – ben een liefhebber van de boeken van auteurs als Berry, Robert Harris en de man die we allemaal kennen: Dan Brown. Historie verweven met een verhaal vol actie en spanning. Berry heeft zijn eigen James Bond gemaakt: Cotton Malone, die op zoek moest naar een oude ridderorde binnen het katholieke geloof, die probeerden een gooi te doen naar het aanstaande pausdom (wat uiteraard de wereld niet ten goede kwam). Ook deze verslond ik binnen een paar dagen.

Show your work! (Austin Kleon) – makkelijk te lezen boekje dat je tien redenen geeft waarom je je werk, hoe on-af ook, aan de wereld moet laten zien. Prima dat je een beginner bent. Het is de enige manier om beter te worden. Ik las dit om van mijn online ‘plankenkoorts’ af te komen. Is aardig gelukt. Het resultaat zal over niet al te lange tijd te zien en te horen zijn.

Dit waren de boeken die ik afgelopen maand las. Welke las jij? Ik hoor het graag! 🙏

author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *