E-mails en foto’s opruimen is goed voor de planeet 🍃

Tja, al die cloud-servers staan maar te draaien terwijl jouw e-mails en foto’s van lichtjaren geleden er nog staan. Doe je daar nog wat mee? Vast niet. Is het nadelig? Ja! Hoe meer ruimte we tot onze beschikking hebben, hoe meer we laten staan. Gemak dient de mens, maar niet de mensheid.

Want hoe meer servertjes er blijven draaien, hoe meer uitstoot (1 jaar aan e-mails = 320 km rijden met de auto zo vond ik via Jonge Klimaatbeweging). Hoewel de bekende druppel op de gloeiende plaat zeg ik toch: alle beetjes helpen.

Hup, schoon die mailboxen en fotomappen!

PS. denk aan achieftermijnen voor overheids-mailboxen!
PS2. zure reacties of die bewering over 320 km wel klopt doen niet ter zake. Meer data = meer servers = meer uitstoot, dat is logisch genoeg lijkt me (data en servers is dan weer kip-ei).

author-sign

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *